Ministránsok

Ministránsok

ministransokNovember 27.-én, Advent első vasárnapján ministráns fogadalomtételre került sor a Boldog Özséb templomban a családos szentmisén. Összesen 14 ministráns tett fogadalmat, megígérve, hogy ezentúl még hűségesebben fogja szolgálni az Urat, és bátorít másokat is erre a szép szolgálatra. Az avatást megelőző nap egy próbára is sor került, amit az összes megjelent ministráns sikeresen teljesített. A próbáztatás témája Szent Tarzíciusz élete volt, a ministráns-jelölteknek Szent Tarzíciuszhoz hasonló „küldetést” kellett elvégezniük. Óvakodniuk kellett a rómaiaktól, hiszen abban az időben volt a keresztényüldözés. De a ministránsok sikeresen odaértek a „katakombába”, ami a sekrestye volt, ahol végezetül levelet írtak annak, akit ők szolgálnak.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Kedves Jézus, azt szeretném kérni, hogy akik nem szeretnek templomba járni, azokat vezéreld a hit felé. A rossz útról térjenek le és többet járjanak az Úr házába. Kérlek, hogy bocsásd meg nekük a bűneiket, mert ők is csak emberek és nem tudják, hogy mit cselekednek. Köszönöm Istenem, hogy meghallgattál. Dicsértessék a Jézus Krisztus!” (Marthi Csaba)
„Istenem, adj a földi népednek békét. Ne engedd a gonosz léleknek, hogy elcsábítson minket és hogy gonoszság uralkodjék a világ fölött.” (Csüdör Izabella)
„Kedves Jézus! Köszönöm, hogy megteremtetted a világot és azt, hogy családot adtál. Hálát adok mindenért és köszönöm, hogy élek.” (Czira Panna)
„Kedves Jézus! Dicsértessék a Jézus Krisztus! Hálát adok Neked, hogy élek és hogy az egész családom egészséges. Azt szeretném kérni, hogy próbáld meg az egész embert a jóra vezetni és arra, hogy higgyenek Benned. Dicsértessék a Jézus Krisztus!” (Gavrilă Andrea)
„Drága Jézuskám! Kérlek, hogy mindig maradjanak velem a szüleim és hogy mindig egészségesek legyenek. Köszönöm, hogy anyukámmal maradtál, mikor beteg volt és apukámmal is. Köszönöm, hogy mamámat is megmentetted a betegségtől. Köszönöm, hogy mindig velem vagy. Ámen.” (Kovács Amanda)
„Kedves Jézus! Köszönöm, hogy járhatok templomba, hogy ott ministrálhatok. Köszönöm, hogy egészséges a családom, és hogy én is egészséges vagyok.” (Szakács László)
„Szeretlek Istenem, imádlak és örökké szeretni foglak, amíg élek. Te vagy a szeretetem Jézus Krisztus. Örökké áldalak téged, te mennyei király. Ámen.” (Nagy Norbert)
„Kedves Isten! A világon csak téged szolgállak. Mikor eljövök a templomba, örökké Téged szolgállak. A templomodat tisztelem, nem szemetelek, mert a templom a Te házad. A te házadban úgy érzem, hogy nincs más olyan hely, ahol szolgálhatnálak. És kérlek Téged, Jézus, hogy én és a családom egészségesek legyünk. Köszönöm, hogy keresztény lehetek.”
(Szinte Kinga)
„Kedves Jézus! Köszönöm, hogy a bajban mellettem álltál. Köszönöm, hogy a bajban megsegítettél. Kérlek, hogy továbbra is segíts meg! Kérlek, hogy küldd el a Mikulást és az Angyalt!” (Opra Zalán)
„Én Jézusom! Egyszer is köszönök Neked: dicsértessék a Jézus Krisztus! Meg szeretném Neked köszönni, hogy mikor édesapám nagyon beteg volt, segítettél rajta. És még megköszönném azt, hogy ennyire szeretsz engem.” (Jancsó Kriszta-Beáta)
„Drága jó Istenem! Arra kérlek, hogy segíts a rászorulókon és segíts azoknak, akik nem hisznek Benned. És bocsáss meg mindenkinek a bűneiért. És védj meg a rómaiaktól! Most el búcsúzom drága jó Istenem.” (Deme Noémi-Rita)
„Kedves Jézus! Dicsértessék a Jézus Krisztus! Hálát adok azért, hogy élek és egészséges vagyok, hogy tudok iskolába járni.” (Timár Gergő)

Molnár Emőke, ministráns vezető