Kis Apostolok

Kis Apostolok

V-VIII osztályosok

Mire gondoltál, amikor szemügyre vetted a fenti címet? Egy könyvre, egy filmre, vagy…? Nem, egyik sem az előbbiek közül.

Egy “hadseregről” van szó, “katonákról”, akik gyakran énekelgetik a következő dalt:

“Nem teszem a kezemet a tarkómra, jöhet akármilyen nagy próba, mert már enyém a gyozelem. Katona vagyok egy nagy hadseregben, mindennap csatába kell mennem. A kapitány Jézus, én rá figyelek, mindennap új csatát nyerek. Gondolom, nem mondok túl nagyot, ha azt állítom, hogy harcos vagyok, igéje a fegyver, a hitem a pajzs, így aratok majd nagy diadalt.””

De kérdezhetnéd, hogy miért éppen Kis Apostolok a “sereg”” neve? Tudod, az apostolok Jézus tanítványai, barátai voltak, sőt, mi több főállású hírnökök. Bejárták a nagyvilágot, és bárkivel találkoztak, a következőket mondták: “Van egy jó hírünk a számodra: egy örömhír!” Te hallottad-e már az örömhírt? Azt, hogy Isten egy szerető Apuka, aki ismer téged és úgy szeret, ahogy vagy. Nem haragszik rád, meg sem tér a fejében, hogy megbüntessen, megverjen téged. Jézus Krisztus pedig az Ő Fia, aki annyira szeretett téged, hogy magára vállalta a te rosszaságaidért járó büntetést.

A Kis Apostolok minden hétfőn összegyűlnek, a Kapitány köré, Jézus térdére ülnek”. Ilyenkor minden katona” csupa szem, csupa fül, készülnek a bevetésre”: igét hirdetni a szentmisén, örömhírt vinni. A munkás pedig méltó a maga bérére, ezért az Apostolok nem csak szorgoskodnak, hanem sokat énekelnek, játszanak, nyáron táboroznak, biciklitúráznak, télen pedig szánkóznak. A csapat nagyon meleg szívű, örvendeznek minden új csapattagnak.

Ha kedvet kaptál arra, hogy közéjük tartozz, nincs más dolgod, mint felkeresni őket hétfőn 18-19 óra (V.-VI. osztályosok), illetve 19-20 óra között (VII.-VIII. osztályosok) a Boldog Özséb plébánia hittantermében. Ne feledd a jelszót: “Nem adom fel!”

Fejér Iringó és Baróti Ildikó