Fiatalok

Fiatalok

68471014_965762810435878_4858794208728711168_n

Fotósorozat a Magyar Kormány támogatásával megvalósult projtektjeinkből. Hála és köszönet!

 

bolgozs-ozseb-plebania-ifjusagi-csoportjaRohanó világunkban, amikor a világ egyre nagyobb teret hódít és a különféle szórakozóhelyek próbálják lefoglalni, elcsábítani a fiatalok idejét, életét, tiszta gondolatait, nagy szükség van egy olyan helyre, ahol Isten közelségében, a fiatalokkal egységben megnyugodhatsz. A Boldog Özséb plébánia ifjúsági csoportja pontosan ilyen lehetőséget kínál a kereső, megpihenni vágyó fiataloknak.

Azért gyűlűnk össze, hogy Istennel és egymással közösségben legyünk, hogy tapasztalatot cseréljünk, hogy támaszok legyünk egymásnak a problémákban, megosszuk egymással örömünket, gondolatainkat! Találkozóinkat hetente próbáljuk színesebbé tenni különféle programokkal, Szentírást olvasunk, próbáljuk megérteni és beépíteni életükbe az Igét. Különféle szabadidős programokat is szervezünk, játszunk, énekelünk, filmet nézünk, bulizunk, hisz célunk az, hogy valóban egy szívvel, lélekkel, egységben éljünk, bármilyen területen is. Fontosnak tartjuk a más fiatal közösségekkel való intenzív kapcsolattartást. Gyakran szervezünk közös találkozókat, itt említeném meg a nagyböjti illetve az adventi lelkinapokat, melyen évről évre nagyon sok fiatal vesz részt a környező falvakból is. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindezzel hozzásegíthettünk ifjúsági csoportok létesüléséhez a falvakban. Próbálunk minél aktívabban bekapcsolódni templomunk, egyházközösségünk életébe. Karácsonykor és húsvétkor meglátogatjuk városunk szegényeit, rászorulóit, ellátogatunk a kórházakba és az Isteni szeretet és irgalom hírnökeiként próbálunk egy kis reménysugárt nyújtani nekik.

Vasárnaponként az esti 19:00 órás szentmise a fiataloké. Ekkor mi szolgálunk a közösségnek, énekeinkkel, a hangszerekkel dicsőítsük az Urat, ezzel is szebbé, magasztosabbá varázsolhatjuk a Szent Misztériumot! Öröm számunkra felfedezni, hogy a szerető Mennyei Atyának a gyermekeiként, és az egyháznak, mint nagy családnak a tagjaiként “mindnyájan testvérek vagyunk”. Ezt a testvériséget, ezt az egységet próbáljuk élni, hiszen az egység a szeretetben teljesedik ki… “Arról tudják, majd meg rólatok, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt” Jn.13,55.

Keresztény emberként, így fiatalként is mindannyiunknak hivatása van. Jézus nem mondta, hogy könnyű ez a küldetés, Ő tudta előre “Úgy küldelek, mint bárányokat a farkasok közé”, de azt is lelkünkre kötötte: “Aki megvall engem az ember elott, én is megvallom ot mennyei Atyám előtt”. Ez a csoport vállalta és vállaja a küldetést…és te vállalod??? A mi hivatásunk az, hogy Krisztus kereszthalálának erejét és gyümölcseit elvigyük szerte a világba mindenhová, hogy tanúi legyünk és világítsunk az emberek előtt.

Ezért kérjük a Mennyei Atyát… Vezesd, ó, Krisztus, az ifjúságot igazságban, hogy ne hagyjuk magunkat tévútra vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság, vagy az erőszakos lázadás. Hadd éljük meg inkább a Te üzenetedet örömben, mely a Nyolc Boldogság üzenete, az isteni és felebaráti szeretet üzenete, az erkölcsi elkötelezettség üzenete a társadalom hiteles alakítása érdekében. Vezess, ó, Krisztus, valamennyi hűséges gyermekedet a hitben, hogy a keresztény hit hassa át egész életünket, és bátor tanúságtevőkké tegyen minket a világ előtt üdvözíto küldetésed során, hogy az Egyház tudatos és cselekvő tagjai legyünk, akik bizonyosak abban, hogy Isten gyermekei és testvérek minden néppel. Gyarlóságunk tudatában nem fogadkozunk, inkább kérünk: segíts, hogy mulasztásainkat jóvátehessük! Tudjuk, hogy ez lesz a legszebb hála, amellyel szüleink áldozatát viszonozhatjuk. A keresztény világ várakozással tekint ránk: Vajon megértünk-e a keresztény nagykorúságra? Segíts, hogy életünket a halálig tartó hűség biztos talajára építhessünk! Segíts hivatásunk betöltésében, hogy munkánkkal mindig a Te országodat építsük! Az emmauszi tanítványokkal kérünk: maradj velünk, Uram! Állj mellettünk az élet küzdelmeiben, áldd meg örömeinket és szenteld meg könnyeinket! Ne engedd, hogy elszakadjunk Tőled, hanem tarts meg minket, mint tieidet. Ámen.

Szeretettel meghívunk és várunk minden kedves fiatalt, iskolástól egészen egyetemistákig a közösségünkbe, hogy együtt éljük és munkáljuk a SZERETETET!

“Mert még szebb, együtt még szebb, a másik ember ajándék, mert még szebb együtt vele szeretetben…”