Egyesület

Beatus Eusebius Egyesület

A Boldog Özséb Római Katolikus Plébániánk 2006-ban elsősorban a gyerekek és fiatalok keresztény, katolikus nevelésére (de szociális és más célokra is) létrehozta a Beatus Eusebius Egyesületet (a Boldog Özséb latin megfelelője). Egyesületünk teljesen a támogatóink adójövedelmének 2%-ával rendelkezik, és végzi tevékenységét.

Kérjük a kedves híveinket és a szülőket, hogy amennyiben lehetséges, ajánlják fel erre a célra a jövedelmi adójuk 2%-át (ne tévesszük össze, ez nem egyházi hozzájárulás!!!)

A múlt évben a 2%-okat a következő célokra használtuk fel: a Kórustalálkozó megszervezésére, az I-IV-osztályosok táboroztatása, a kiscserkészek tanyázására, a cserkésztáborokra, az V-VIII-asok táborára, az ifjúsági táborra, a szegények megsegítésére Karácsonykor és Húsvétkor, a kórházi betegek látogatására, a családosok táborára, a ministránscsoportunkra, más plébániai kisközösségi programokra. Amíg egy egy hetes táboroztatás máshol 150 lejbe került, addig nálunk egy 5 napos tábor csak 40 lej volt!!!

Tudtuk, hogy az adónkból Bukarest más célra milyen sokat tesz??? Tegyünk mi is a 2%-ával valami szépet és hasznosat a közösségünk számára!!! Ez nem kerül semmibe…, nekünk pedig nagy segítség. Egy kis öntudattal és áldozattal csodák történnek.

A kitöltött formulát a plébánián gyűjtjük össze, majd innen visszük át a Pénzügyi Hivatalba. A Jó Isten fizesse meg nagyelkű adományaikat!